Home

 

 

Het Dijkmagazijn verbindt mensen met hun omgeving

Het Dijkmagazijn is een bezoekerscentrum op de Waaldijk, 6 kilometer ten westen van Nijmegen. Aan de ene kant van de dijk lopen Rode Geuzen en konikpaarden rond in de de ruige uiterwaarden langs de rivier. Aan de andere kant van de dijk bieden boomgaarden, bossen en landgoed Doddendaal een afwisselend agrarisch landschap. En de dijk zelf is een prachtige uitkijkpost over dit groen. Bovendien sieren bijzondere bloemen deze dijk. 

Natuurliefhebbers, recreanten en toeristen vinden allen iets van hun gading bij Het Dijkmagazijn. Excursies, wandeltochten, struinen, lezingen, workshops, knutselen met natuurlijk materiaal en complete arrangementen gelardeerd met picknicks en huifkartochten zijn mogelijk. Het Dijkmagazijn biedt daarmee een ideale locatie voor familiereŘnies, uitstapjes voor bedrijven en scholen.

Voor alle veertig basisscholen in Beuningen, Druten en Wijchen is Het Dijkmagazijn hun natuur- en milieueducatie centrum.  Met veldlessen lokken we leerlingen uit de klas, en met leskisten en pakketten met levend materiaal gaan leerlingen en docenten zelf aan de slag op school. Dit aanbod sluit aan op kerndoelen en methoden van de scholen en voldoet aan de toetsing van de Gelderse Kwaliteitsmeter.

Het Dijkmagazijn

Dijk 41
6641 LA Beuningen
Bel ons: 024 - 6777000
Fax ons: 024 - 3735702
Mail ons: dijkmagazijn@hetnet.nl

  • Klik door naar de agenda voor een overzicht van activiteiten. Voor actueel nieuws en foto's: zie https://nl-nl.facebook.com/Dijkmagazijn
  • Voor groepen kunt u wandeltochten en excursies aanvragen, al of niet gelardeerd met ontvangst met koffie-thee en wellicht ook een lekker 'Bunnings diekske'. Reserveer tijdig. Prijzen op aanvraag. 
  • Ruimtes en faciliteiten voor gezelschappen tot ongeveer 40 personen. Bijvoorbeeld voor het organiseren van cursussen over natuur of milieu, maar ook voor arrangementen waarbij u de handen uit de mouwen steekt bij het knotten van een wilg, gecombineerd met een excursie of speurtocht. 
  • Voor alles geldt: reserveer tijdig. Prijzen op aanvraag. 
  •  
  • Het Dijkmagazijn is een onderdeel van de Kring Gelderse Bezoekerscentra. Op de pagina met links kunt u de site en die van de bezoekerscentra in Gelderland vinden.

 

Het Dijkmagazijn wordt ondersteund door de onderstaande 

Vrienden van het Dijkmagazijn:

GEDObeheer

 

 

Bent u ge´nteresseerd om ook Vriend van Het Dijkmagazijn te worden. Neem dan contact met ons op.

 

Activiteiten voor publiek

Te verwachten in het voorjaar: veldlessen bij de appelboer