Zakelijke overhemden, waar let ik op

Overhemd

Elke man heeft er wel een paar in zijn kleding kast liggen: overhemden. En iedere man heeft zo zijn eigen voorkeur voor het soort overhemd. Maar waar moet je nu opletten bij een zakelijk overhemd?

Een overhemd met print, de meningen zijn vaak erg zwart wit en zeer verdeeld. Grijs bestaat in dit vraagstuk niet. De een vindt het prachtig, een ander vindt dat het afbreuk doet aan het overhemd in het algemeen en beschouwt dat kledingstuk toch als iets speciaals, iets voor de bijzondere gelegenheid.

Smaak

Kleding blijft altijd iets persoonlijks. Kwestie van smaak vooral. Voor een print op een mannen overhemd gaat dat dus helemaal op. Je hebt een categorie mannen die er alleen een draagt bij speciale gelegenheden, je hebt mannen die er vanuit hun functie elke werkdag een bij het nette pak moeten dragen en je hebt mensen die alleen overhemden met print willen, of alleen zonder. Ongeacht werk of gelegenheid. Een waarheid bestaat niet en bovendien is dit kledingstuk met en zonder print zeer modieus.

 

Overhemden voor de langere man

Bent u groter dan de gemiddelde Nederlandse man, dan is het lastig om een goed passend overhemd te kopen. Overhemden met extra lange mouwen, die hoogwaardige kwaliteit hebben en een chique uitstraling, vindt u in onze webshop. De heren die langer zijn dan 2 meter kunnen bij ons een goed passend overhemd aanschaffen met een mouwlengte van maar liefst 72 cm. Dit zijn shirts die bedoeld zijn voor heren van boven de 1.85 cm. De normale mouwlengte is 64 cm. Onze overhemden met extra lange mouwen hebben een mouwlengte van 68 en 69 cm.

Extra mouwlengtes

Overhemden met een extra mouwlengte tot 72 cm, hebben ook een langer voor- en achterpand. De heren met wat langere armen hebben over het algemeen een wat groter postuur. Deze overhemden zijn in een wijder en een getailleerd model verkrijgbaar. De 100% katoenen stof zit comfortabel en is strijkvrij. De licht getailleerde overhemden zitten het prettigst wanneer deze in een broek worden gedragen. Een wat langer model overhemd voor de grote man, blijft beter op zijn plaats zitten wanneer deze een goede lengte heeft. Een te kort overhemd is onprettig omdat deze steeds over de broek heen bloest.