Bouwproject? Kies voor MDF plaat!

Must Try

MDF plaat: waar staat dat eigenlijk voor? MDF is een afkorting voor Medium Density Fibreboard. In andere woorden: vezelplaat met gemiddelde dichtheid. Het bestaat voornamelijk uit fijngemalen houtvezels welke door middel van harsen en drogen samen worden geperst. Het resultaat: een stevig, maar lichtgewicht materiaal. De toepassingen voor MDF zijn dan ook zeer breed.

Dit blog gaat over de voordelen van MDF plaat en gaat wat dieper in op de vele toepassingen die er zijn voor dit bouwmateriaal. Of je nu zelf in de bouw zit, of particulier bent, Medium Density Fibreboard is ideaal voor een veelvoud aan doeleinden.

Behoorlijk groen

Een groot voordeel van MDF plaat is dat het een redelijk groen materiaal is. Het hout dat wordt gebruikt om de platen te maken is voornamelijk afkomstig uit Europa en is ook vooral resthout. De grondstoffen op MDF plaat te maken komen dus van een afvalproduct. Erg gunstig dat dit afvalproduct opnieuw gebruikt kan worden. Recyclen is tenslotte erg belangrijk! De houtsoorten die hoofdzakelijk worden gebruikt voor de vervaardiging van MDF plaat zijn dat ook houtsoorten met FSC labels.

Toepassingen van deze platen

Door de dichtheid van het product is MDF plaat iets dat voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Decoratief, constructief: MDF kun je overal voor inzetten. Voornamelijk ook omdat het niet zo prijzig is: een ander voordeel van recycling. Wanneer je platen moet lijmen of moet zagen, dan is MDF ideaal. Ook wanneer er gefreesd moet worden dus. Dat komt door de fijne vezelstructuur van het product: daardoor splintert het niet snel en kun je er “alle kanten mee op”. Enkele toepassingen van de platen zijn dus: deuren, trappen, vensterbanken, meubelen en kasten. De mogelijkheden zijn uiteraard nog veel breder dan dat, maar dit zijn vast enkele voorbeelden.

MDF plaat bestel je gewoon online

Je kunt natuurlijk naar je lokale bouwmarkt gaan, de juiste platen uitzoeken en inkopen die handel. Maar wil je een nog makkelijkere manier om MDF plaat in te slaan? Gewoon online bestellen! Vandaag de dag kun je bijna elk product wel online bestellen, dus ook zeker bouwmaterialen zoals MDF, multiplex, underlayment en vele andere soorten materiaal. In het begin is het misschien even wennen om materiaal te bestellen vanuit de luie stoel (of op de pc op het werk natuurlijk), maar het is zondermeer ideaal. Zelf bestel ik alles online en ik zou echt niet meer terug willen. Ook MDF plaat bestel ik dus gewoon in de online winkel!

Aanbevolen

Meer van dit