Creativiteit als hobby: wat kan je doen?

Must Try

Creatief zijn is goed voor een mens. Die uitspraak heb je vast wel eens gehoord. Het is niet alleen goed voor je humeur, je gebruikt ook een deel van je hersenen dat je anders niet activeert. Daarnaast is creatief bezig zijn voor veel mensen een uitlaatklep voor hun emoties. Ook als je niet op zoek bent naar een uitlaatklep, kan het inspirerend zijn en veel voldoening geven om creatief bezig te zijn. Als hobby of als beginnende professional. Hier zijn een aantal leuke dingen om op te pakken als je je vrije tijd wil gaan inkleuren met een beetje creativiteit. 

Fotografie

Fotografie is iets waar je eigenlijk vaker gebruik van maakt dan je denkt. Ga maar eens na hoe vaak je even een foto ergens van maakt met de camera van je telefoon. Het leuke aan fotografie is dat iedereen het kan doen, en zeer waarschijnlijk doe jij het zelf ook al! En om er wat meer over te leren hoef je heus niet gelijk een peperdure camera aan te schaffen. Een fotografie cursus online helpt je op weg met de basisprincipes van fotograferen. Als je daardoor echt de smaak te pakken krijgt, kan je altijd nog gaan voor die camera.

Schilderen

Veel mensen vinden schilderen en tekenen erg rustgevend. Je kan er helemaal in opgaan. En hoe leuk zou het zijn om je eigen kunstwerkjes aan de muur te kunnen hangen of weg te kunnen geven aan je vrienden? Het enige wat je moet doen is beginnen. Maar ja… waar dan? Of je nou hobbytekenaar bent of als kind voor het laatst een kwast op het doek hebt gezet, dat maakt niets uit. Schilderen voor beginners online leert je handige tips & tricks om beter te worden in het maken van schilderijen. 

Muziek

Muziek is waarschijnlijk de kunstvorm waar je het meeste mee geconfronteerd wordt in het dagelijks leven, ook als je jezelf helemaal niet beschouwt als creatief persoon. Even de radio aan in de auto, of als je een liefhebber bent luisteren naar je eigen playlists, en zelfs in de supermarkt. Overal is muziek. Misschien is luisteren voldoende voor je, maar het kan ook zo zijn dat je vingers gaan jeuken als je een gitaar of piano ziet. Of wat voor instrument dan ook! Overal zijn wel muziekleraren te vinden die met jou samen op maat gemaakte lessen kunnen inrichten. Het leren van een instrument hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, want ook hier geldt: je hoeft alleen maar te beginnen! 

 

Aanbevolen

Meer van dit