De zon tegemoet op de elektrische fiets

Must Try

Planlogic en SAP Business One

SAP Business One is een uitgebreid ERP-systeem dat speciaal is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Het biedt diverse modules die naadloos samenwerken om...

Met deze munten kan je gaan handelen in crypto

Handelen met cryptocurrency is voor veel groepen steeds populairder aan het worden. De wereld van crypto is dan ook nog steeds aan het uitbreiden,...

Extra hypotheek voor verduurzaming

De laatste tijd wordt het steeds populairder om duurzaam te leven. Dat komt niet alleen doordat we goed willen doen voor het milieu, maar...

Met deze zakelijke verzekering kan je als zzp’er gewoon jouw werk uitvoeren

Het kan voor veel eigen ondernemers ontzettend handig zijn om In het bezit te zijn van een goede verzekering. Verzekeringen zijn er op zakelijk...

Al jarenlang wil ik een fietstocht maken door Europa. En deze zomer is het zo ver. Ik ga op de elektrische fiets door Nederland, België, Frankrijk en een heel stuk door Spanje. Vervolgens een paar dagen rust pakken aan de Spaanse Costa. Tussendoor zal ik uiteraard ook leuke campings bezoeken en hier en daar een hotel. Want een goed bed is per slot van rekening niet weg te denken als je zo veel op de fiets zit. In het blog van vandaag vertel ik je over mijn reisplannen met de elektrische fiets – en waarom ik de keuze heb gemaakt voor een elektrische!

Welke routes ga ik volgen?

Het lekkere van fietsen door Europa? Velen zijn je voorgegaan. Maar ikzelf heb het nog nooit gedaan, dus het gevoel van ontdekking is er nog steeds volop. Via een paar websites, zoals europafietsers, heb ik gezocht naar de leukste routes om af te leggen door Europa. Zo ben ik ook uiteindelijk op mijn Spanje-route gekomen. Nu vind ik Spanje een geweldig land, dus vandaar. De interessante paden die ik af wil leggen met de elektrische fiets heb ik voornamelijk gevonden via de eerder genoemde site. Met de dagplanning ben ik nog bezig, maar die is bijna in kaart. Die zal ik hier ook zeker updaten wanneer hij af is! Zelf denk ik dat ik wel een aanzienlijke afstand af wil leggen per dag. Zo’n 150 kilometer per dag zou in theorie moeten lukken. En de elektrische fiets waar ik op rijd is heerlijk, dus dat scheelt!

Maar waarom een elektrische fiets?

Maar je zal je dit vast afvragen. Waarom geen gewone, traditionele fiets? Dat is meer een kwestie van zelfkennis, dan van luiheid. Op een e-bike moet je namelijk alsnog gewoon trappen! Dat weten een hoop mensen niet. Een elektrische fiets biedt enkel trapondersteuning. En neemt het niet helemaal over. Dan had ik net zo goed een scooter kunnen kopen of huren! Nee, ik vertrouw op mijn e-bike. Dankzij die fiets kan ik overal heen waar ik wil. En zo ver mogelijk door rijden als ik wil. En dat is precies wat ik ga doen.

Heb je zelf nog twijfels?

Twijfels? Die heb ik ook erg lang gehad. Zoals ik hierboven al vertelde: mede door de enorme uitdaging heb ik gekozen voor een elektrische fiets. Zo goed is mijn conditie niet, en op een e-bike met motor kun je heerlijk doortrappen. Als of je altijd de wind in de rug hebt.

Aanbevolen

De voordelen van een Ford-bedrijfswagen voor ondernemers

Als ondernemer is het belangrijk om de juiste tools te hebben om uw bedrijf soepel te laten draaien. Een van die tools kan een...

Planlogic en SAP Business One

SAP Business One is een uitgebreid ERP-systeem dat speciaal is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Het biedt diverse modules die naadloos samenwerken om...

Met deze munten kan je gaan handelen in crypto

Handelen met cryptocurrency is voor veel groepen steeds populairder aan het worden. De wereld van crypto is dan ook nog steeds aan het uitbreiden,...

Extra hypotheek voor verduurzaming

De laatste tijd wordt het steeds populairder om duurzaam te leven. Dat komt niet alleen doordat we goed willen doen voor het milieu, maar...

Met deze zakelijke verzekering kan je als zzp’er gewoon jouw werk uitvoeren

Het kan voor veel eigen ondernemers ontzettend handig zijn om In het bezit te zijn van een goede verzekering. Verzekeringen zijn er op zakelijk...

Meer van dit