De zon tegemoet op de elektrische fiets

Must Try

De ideale badkamer

Een badkamer is dé plek om je te verzorgen. Van wassen tot tanden poetsen de badkamer is onmisbaar in je huis. Elke dag kom...

Je huis goedkoop decoreren

Na een lange dag kom je thuis en bedenk je je dat je het anders wilt. Een andere kleur op de muren, nieuwe meubels...

Goedkoop je studentenkamer onder handen nemen

Het leven van een student is niet altijd even gemakkelijk. Wanneer je besluit om te gaan studeren, zal je rekening moeten houden met veel...

Aanschaf van een auto

De afgelopen periode hebben velen door de omstandigheden wat minder kilometers in hun auto gemaakt dan gebruikelijk. Momenteel kunnen we er allemaal weer wat...

Al jarenlang wil ik een fietstocht maken door Europa. En deze zomer is het zo ver. Ik ga op de elektrische fiets door Nederland, België, Frankrijk en een heel stuk door Spanje. Vervolgens een paar dagen rust pakken aan de Spaanse Costa. Tussendoor zal ik uiteraard ook leuke campings bezoeken en hier en daar een hotel. Want een goed bed is per slot van rekening niet weg te denken als je zo veel op de fiets zit. In het blog van vandaag vertel ik je over mijn reisplannen met de elektrische fiets – en waarom ik de keuze heb gemaakt voor een elektrische!

Welke routes ga ik volgen?

Het lekkere van fietsen door Europa? Velen zijn je voorgegaan. Maar ikzelf heb het nog nooit gedaan, dus het gevoel van ontdekking is er nog steeds volop. Via een paar websites, zoals europafietsers, heb ik gezocht naar de leukste routes om af te leggen door Europa. Zo ben ik ook uiteindelijk op mijn Spanje-route gekomen. Nu vind ik Spanje een geweldig land, dus vandaar. De interessante paden die ik af wil leggen met de elektrische fiets heb ik voornamelijk gevonden via de eerder genoemde site. Met de dagplanning ben ik nog bezig, maar die is bijna in kaart. Die zal ik hier ook zeker updaten wanneer hij af is! Zelf denk ik dat ik wel een aanzienlijke afstand af wil leggen per dag. Zo’n 150 kilometer per dag zou in theorie moeten lukken. En de elektrische fiets waar ik op rijd is heerlijk, dus dat scheelt!

Maar waarom een elektrische fiets?

Maar je zal je dit vast afvragen. Waarom geen gewone, traditionele fiets? Dat is meer een kwestie van zelfkennis, dan van luiheid. Op een e-bike moet je namelijk alsnog gewoon trappen! Dat weten een hoop mensen niet. Een elektrische fiets biedt enkel trapondersteuning. En neemt het niet helemaal over. Dan had ik net zo goed een scooter kunnen kopen of huren! Nee, ik vertrouw op mijn e-bike. Dankzij die fiets kan ik overal heen waar ik wil. En zo ver mogelijk door rijden als ik wil. En dat is precies wat ik ga doen.

Heb je zelf nog twijfels?

Twijfels? Die heb ik ook erg lang gehad. Zoals ik hierboven al vertelde: mede door de enorme uitdaging heb ik gekozen voor een elektrische fiets. Zo goed is mijn conditie niet, en op een e-bike met motor kun je heerlijk doortrappen. Als of je altijd de wind in de rug hebt.

Aanbevolen

Naar Istanbul? Hier moet je geweest zijn

De coronacrisis is helaas in volle gang, dus is het op vakantie gaan er nog even niet bij. Dat is heel erg jammer. We...

De ideale badkamer

Een badkamer is dé plek om je te verzorgen. Van wassen tot tanden poetsen de badkamer is onmisbaar in je huis. Elke dag kom...

Je huis goedkoop decoreren

Na een lange dag kom je thuis en bedenk je je dat je het anders wilt. Een andere kleur op de muren, nieuwe meubels...

Goedkoop je studentenkamer onder handen nemen

Het leven van een student is niet altijd even gemakkelijk. Wanneer je besluit om te gaan studeren, zal je rekening moeten houden met veel...

Aanschaf van een auto

De afgelopen periode hebben velen door de omstandigheden wat minder kilometers in hun auto gemaakt dan gebruikelijk. Momenteel kunnen we er allemaal weer wat...

Meer van dit