De zon tegemoet op de elektrische fiets

Must Try

Vergeet de verlichting in de tuin niet!

Het lijkt in ons land wel steeds warmer te worden. Dat maakt dat we relatief steeds meer tijd doorbrengen in de tuin. Om die...

Verf koop je tegenwoordig in de online verfwinkel

In deze tijden is het voor bedrijven belangrijk om online gevonden te worden. Op deze manier is het mogelijk om door klanten op de...

Een aantal tips om jouw tuin een stukje mooier te maken

Als je een eigen tuin hebt, is het van belang dat je ervoor zorgt dat je deze het hele jaar door goed onderhoudt. Veel...

Jouw bedrijf optimaliseren? Zo pak je dat aan!

Bedrijf optimaliseren? Dat is natuurlijk een ontzettend breed begrip. Wat ga je precies optimaliseren? Wat zijn de dingen die je wilt verbeteren, welke dingen...

Al jarenlang wil ik een fietstocht maken door Europa. En deze zomer is het zo ver. Ik ga op de elektrische fiets door Nederland, België, Frankrijk en een heel stuk door Spanje. Vervolgens een paar dagen rust pakken aan de Spaanse Costa. Tussendoor zal ik uiteraard ook leuke campings bezoeken en hier en daar een hotel. Want een goed bed is per slot van rekening niet weg te denken als je zo veel op de fiets zit. In het blog van vandaag vertel ik je over mijn reisplannen met de elektrische fiets – en waarom ik de keuze heb gemaakt voor een elektrische!

Welke routes ga ik volgen?

Het lekkere van fietsen door Europa? Velen zijn je voorgegaan. Maar ikzelf heb het nog nooit gedaan, dus het gevoel van ontdekking is er nog steeds volop. Via een paar websites, zoals europafietsers, heb ik gezocht naar de leukste routes om af te leggen door Europa. Zo ben ik ook uiteindelijk op mijn Spanje-route gekomen. Nu vind ik Spanje een geweldig land, dus vandaar. De interessante paden die ik af wil leggen met de elektrische fiets heb ik voornamelijk gevonden via de eerder genoemde site. Met de dagplanning ben ik nog bezig, maar die is bijna in kaart. Die zal ik hier ook zeker updaten wanneer hij af is! Zelf denk ik dat ik wel een aanzienlijke afstand af wil leggen per dag. Zo’n 150 kilometer per dag zou in theorie moeten lukken. En de elektrische fiets waar ik op rijd is heerlijk, dus dat scheelt!

Maar waarom een elektrische fiets?

Maar je zal je dit vast afvragen. Waarom geen gewone, traditionele fiets? Dat is meer een kwestie van zelfkennis, dan van luiheid. Op een e-bike moet je namelijk alsnog gewoon trappen! Dat weten een hoop mensen niet. Een elektrische fiets biedt enkel trapondersteuning. En neemt het niet helemaal over. Dan had ik net zo goed een scooter kunnen kopen of huren! Nee, ik vertrouw op mijn e-bike. Dankzij die fiets kan ik overal heen waar ik wil. En zo ver mogelijk door rijden als ik wil. En dat is precies wat ik ga doen.

Heb je zelf nog twijfels?

Twijfels? Die heb ik ook erg lang gehad. Zoals ik hierboven al vertelde: mede door de enorme uitdaging heb ik gekozen voor een elektrische fiets. Zo goed is mijn conditie niet, en op een e-bike met motor kun je heerlijk doortrappen. Als of je altijd de wind in de rug hebt.

Aanbevolen

Een chocolade letter is de lekkerste chocolade van het jaar!

Voor veel mensen kan de Sinterklaastijd niet zonder chocolade letter. En dat is niet voor niets. Het was lange tijd traditie om een chocolade...

Vergeet de verlichting in de tuin niet!

Het lijkt in ons land wel steeds warmer te worden. Dat maakt dat we relatief steeds meer tijd doorbrengen in de tuin. Om die...

Verf koop je tegenwoordig in de online verfwinkel

In deze tijden is het voor bedrijven belangrijk om online gevonden te worden. Op deze manier is het mogelijk om door klanten op de...

Een aantal tips om jouw tuin een stukje mooier te maken

Als je een eigen tuin hebt, is het van belang dat je ervoor zorgt dat je deze het hele jaar door goed onderhoudt. Veel...

Jouw bedrijf optimaliseren? Zo pak je dat aan!

Bedrijf optimaliseren? Dat is natuurlijk een ontzettend breed begrip. Wat ga je precies optimaliseren? Wat zijn de dingen die je wilt verbeteren, welke dingen...

Meer van dit