Deursluiter: makkelijk met kleine kinderen

Must Try

Eindelijk was het dan zover. Na jaren van zoeken, sparen, wikken en wegen vonden we ons ideale huisje aan de dijk van de Rijn. Het was altijd al onze wens geweest om dicht bij deze boeiende rivier te wonen. Het liefst op een plek waar bossen en landerijen gescheiden worden door een van de beroemdste rivieren van Nederland. Nu zitten we dus pal achter de dijk met uitzicht over weilanden en boomgaarden en als we de dijk opklimmen dan zien we aan de overkant de bossen liggen. Onze kinderen zijn helemaal gek van het huis en van de enorme tuin. Opeens zijn hun games niet meer zo belangrijk want ze zijn de hele dag buiten en rennen daar door het groen. Ik vind het fantastisch. Er moest overigens nog wel heel wat gebeuren aan ons dijkhuisje en we hebben gelijk groot uitgepakt, helemaal gericht op comfort. Eenvoudig comfort, maar dat zit hem soms in kleine dingen. Neem nu een deursluiter. Geloof me, als moeder van kleine kinderen, dat stukje comfort wil je niet missen.

Deursluiter: laat ze maar rennen

Zoals ik al zei zijn mijn kinderen nu vaak buiten, maar ze komen ook regelmatig naar binnen rennen. Deur open, keuken in, volgende deur open, kamer in. Als je zelf kleine kinderen hebt dan ken je het vast wel. Ze vragen even wat en ze rennen weer naar buiten en de deuren blijven openstaan. Zeker in de winter niet echt handig. Dus je roept de kinderen na om de deur te sluiten, maar dat heeft meestal geen effect. Dus sta je maar weer op en sluit de deuren. Mijn man was dat zat en dus kocht hij voor alle deuren een deursluiter. Of, zoals het heet in de bouwmarkten: een deurdranger. Het is even een kleine investering, maar dan heb je dus ook wat. De deuren sluiten zich nu geruisloos achter mijn kinderen en ik hoef ze niet meer na te gillen. De warmte blijft binnen of buiten afhankelijk van het seizoen en de deursluiter voorkomt dus heel wat ergernis.

Heerlijk wonen aan de dijk

We hebben ons huis nog veel meer voorzien van handige kleine dingen die het leven een stuk aangenamer maken. Maar het belangrijkste is dat we heerlijk aan de dijk wonen met het beste van diverse werelden op onze drempel. Weilanden, een mooie rivier en bossen: dit is de plek waar we oud willen worden.  Onze droom is uitgekomen.

Aanbevolen

Meer van dit