Home Thuis Een hippe fiets voor jouw kind

Een hippe fiets voor jouw kind

0
Een hippe fiets voor jouw kind

Een mooie fiets is voor jong en oud al nog altijd een onmisbaar object. Door de jaren heen heeft de fiets flink wat ontwikkelingen doorgemaakt. De e-bike is momenteel heel populair, 90 procent van de fietsen die in de fietsenwinkel verkocht worden, zijn zelfs e-bikes. Veel volwassenen hebben er een, zoals de elektrische bakfiets, waarin je kindje kan zitten, is echt helemaal hip momenteel. Er komt een tijd dat jouw kindje voor het eerst niet meer bij jou op de fiets zit, en zelf een kinderfiets mag uitzoeken en er op mag leren rijden. En dat is natuurlijk een hele spannende ontdekking voor jouw kind. Online kun je een leuke kinderfiets kopen (ook elektrisch, dit mag vanaf acht jaar) maar je kunt natuurlijk ook naar de fietsenwinkel in jouw buurt gaan om lekker te shoppen voor een toffe kinderfiets.

Vele modellen

Kinderfietsen zijn er in vele hippe modellen en ook in vele inchmaten; van 10 tot en met 28 inch. En ook zijn kinderfietsen in vele gerenommeerde merken verkrijgbaar. Laat je kindje in een fietsenwinkel een proefrit maken op de fiets, zo weet je zeker dat hij of zij het fietsje fijn vindt. Heb je een stoere zoon? Dan is hij vast dolgelukkig met een fluoriserend gele jongensfiets met zeven versnellingen, of met een neon oranje jongensfiets met zeven versnellingen. Voor een vlotte dochter kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opoefiets, of een mooie crèmekleurige transportfiets. Het is natuurlijk altijd belangrijk het doel in de gaten te houden waar ze fiets voor willen gebruiken. Voor uren crossen kies je een andere fiets en wanneer je puur een schoolfiets betreft. En zorg vooral dat de fiets veilig is voor het doel waar je kind hem voor wil gebruiken!

Retourneren in een webshop

Wanneer je online een kinderfiets koopt, kun je vaak profiteren van leuke kortingen. En het voordeel is dan ook dat je hem vaak na dertig dagen kunt retourneren. Dus dan kun je hem thuis rustig laten uitproberen door jouw kind. Elektrische fietsen voor kinderen zijn er ook in diverse soorten en maten. Dit is bijvoorbeeld handig als jouw kind vaak lange afstanden moet fietsen of misschien wel een (lichte) beperking heeft. Een elektrische kinderfiets is er meestal in de afmetingen 16, 20, 22 en 26 inch. Deze heeft vaak drie versnellingen. 

Vraag altijd advies

Het voordeel van een echte fietsenwinkel is dat je meteen advies kunt krijgen van een adviseur. Echter, online webshops met kinderfietsen hebben een klantenservice, die je zeker even kunt bellen voor advies. Het allerbelangrijkste is dat jouw kindje zich er fijn op voelt! Voor meiden is het vaak leuk om een mandje voorop de fiets te hebben, en dat de fiets een leuke kleur heeft. Jongens houden vooral van een stoere look, en dat ze lekker kunnen crossen. Zorg uiteraard altijd voor een goed slot, eventueel een extra slot. Veel plezier met het shoppen jouw hippe kinderfiets!