Extra hypotheek voor verduurzaming

Must Try

De laatste tijd wordt het steeds populairder om duurzaam te leven. Dat komt niet alleen doordat we goed willen doen voor het milieu, maar ook vanwege de alsmaar stijgende kosten van gas en energie. We willen kosten besparen en daarom gaan veel mensen duurzamer leven. Maar waar betaal je die verduurzaming van je huis van? Dat is een vraag waar veel mensen mee zitten. In dit artikel gaan we verder in op de duurzame oplossingen voor in huis, op welke manier je deze kunt betalen en wat je er uiteindelijk aan hebt.

Duurzame oplossingen in huis

Er zijn talloze opties voor het toepassen van duurzame oplossingen in je huis. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je muren en van je dak. Of plaats zonnepanelen bovenop je huis om op die manier zelf elektriciteit op te wekken aan de hand van zonne-energie. Een andere oplossing kan zijn om dubbel glas te laten plaatsen (mocht je dit nog niet hebben). Ook kun je natuurlijk bewuster omgaan met energie, je gas laten vervangen door elektriciteit en wat minder de kachel aanzetten. De laatste paar oplossingen kosten natuurlijk alleen motivatie vanuit jouw kant. Maar de eerste paar oplossingen kosten wel veel geld.

Extra hypotheek afsluiten

Maar hoe kom je aan dit geld? Je zou een extra hypotheek voor verduurzaming kunnen nemen. Als je je hypotheek al voor een gedeelte hebt afbetaald, heb je in principe nog ruimte om een extra hypotheek te kunnen nemen. Je zou bijvoorbeeld je eigen hypotheek voor je huis weer kunnen verhogen, waardoor je weer genoeg geld hebt om bijvoorbeeld je huis te isoleren of om zonnepanelen te laten plaatsen. Een extra hypotheek kost je maandelijks wat meer rente (omdat je totale hypotheekbedrag hoger is geworden) en verder betaal je alleen iets langer af om weer van je hypotheek af te komen.

Kosten besparen

Ook al voelt het misschien gek om een extra hypotheek voor verduurzaming af te sluiten, toch levert het je wel veel op. Het extra beetje hypotheek en rente dat je moet betalen, verdient zichzelf gegarandeerd weer terug. Je hebt namelijk veel lagere energiekosten en hoeft je kachel bijna niet meer aan te zetten. Hierdoor bespaar je juist iedere maand, ondanks dat je hypotheek omhoog is gegaan. Al ga jij dus de kosten hypotheek verhogen, dan verdien je dit zeker weten weer terug. Het is dus zeker de moeite waard om een extra hypotheek af te sluiten als je juist kosten wilt besparen. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, het is echt zo! 

Aanbevolen

Meer van dit