Hoe kies je een Marokkaanse poef en vintage kleed uit je dromen?

Must Try

Het is fijn om thuis te komen in een mooi interieur. Je brengt er immers veel tijd door en komt er na een lange dag tot rust. Zodoende is het belangrijk om voldoende sfeer te creëren. Met een Marokkaanse poef en een vintage kleed moet dat zeker lukken. Hoe kies je de perfecte exemplaren?

Kom van alles te weten over de Marokkaanse poef

In steeds meer Nederlandse huishoudens vind je een Marokkaanse poef. Niet verrassend, als je ziet hoe stijlvol de meeste exemplaren er uit zien. Bovendien haal je andere cultuur in huis, waarmee je laat zien hoe werelds je bent. Een vintage kleed maakt het geheel compleet. Kijk en vergelijk online om de perfecte poef te vinden. Verzamel voldoende informatie en lees beoordelingen over het product van eerdere klanten om een goed beeld te krijgen van het product. Daardoor maak je uiteindelijk de perfecte keuze en dat voelt goed.

Hoe vind je de perfecte poef en kleed?

Het vinden van de perfecte Marokkaanse poef en vintage kleed kan nog best een uitdaging zijn omdat het aanbod tegenwoordig erg uitgebreid is. Je krijgt te maken met allerlei kleuren en ontwerpen. Laat je vooral niet overweldigen. Beslis welke van de ontwerpen die voor je neus verschijnen het meest geschikt zijn voor je woning. Wel zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden, die we zometeen zullen benoemen.

Hou rekening met de grootte van een ruimte en andere meubels

Ten eerste moet je rekening houden met de grootte van de kamer waarin je de poef en het vloerkleed wilt gebruiken. Ook andere meubels spelen een belangrijke rol. Wanneer je een bepaald ontwerp kiest, dien je het te plaatsen in relatie tot de andere items in de kamer. Stel je voor dat je een ruimte hebt met een groot tapijt. In dat geval kun je het beste voor een iets grotere poef gaan, of meerdere poefen gebruiken. Hetzelfde geldt voor een vintage kleed. Het mag best opvallen, maar moet ook weer niet te groot zijn en alle aandacht trekken. Zorg voor de juiste balans in jouw interieur. Daar kom je echt het verste mee.

Stijl van de ruimte

Hou ten tweede rekening met de stijl van de kamer waarin je de Marokkaanse poef wil plaatsen. Is het traditioneel of eigentijds? In een eigentijdse kamer staan ontwerpen met felle kleuren meestal erg mooi. Een poef in Marokkaanse stijl leent zich daar zeker voor.

Niet te opvallend, wel warm en gezellig

Om een fijne sfeer te creëren die je een niet al te opvallend ontwerp te kiezen. Een beetje kleur mag wel, maar het moet niet de aandacht van andere meubels wegtrekken. Misschien heb je wel een Oosterse stijl in huis. Gebruik in dat geval kleuren die passen bij die stijl. Bij een traditionele ruimte passen warme kleuren zoals beige juist heel goed. Kortom: zelfs bij het kiezen van een poef moet je bepaalde afwegingen maken. Neem vooral de tijd om de juiste keuze te maken. Veel succes!

Aanbevolen

Meer van dit