Investeren in vastgoed

Must Try

Velen van ons weten nog goed hoe in 2008 de wereldeconomie in elkaar stortte, de reden ervoor was het in elkaar storten van de woningmarkt door slechte hypotheken. Het was een van de weinige keren in de geschiedenis dat woningen in waarde omlaaggingen. Maar in de tien jaar erna hebben we gigantische groei gezien in de wereld van vastgoed. Het was een perfecte periode om te investeren in vastgoed. Maar voor veel beginnende investeerders kan vastgoed er erg ingewikkeld uitzien. Het is ook een investering waarvan veel mensen denken dat je significant kapitaal nodig hebt om eraan te beginnen. Maar dit is niet per se waar. In dit artikel bespreken we hoe je kunt beginnen met investeren in vastgoed.

Kapitaal

Hoeveel kapitaal heb je nodig wanneer je begint met investeren in vastgoed? Alhoewel het belangrijk is om wel wat kapitaal te hebben om te investeren is het niet nodig om honderd duizenden euro’s te hebben. Je kunt al investeren in een appartement met zo’n tienduizend opgespaard eigen geld. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je geen schulden hebt. Het aanvragen van een hypotheek bij de bank is gemakkelijker als je bijvoorbeeld geen studieschuld hebt. Ook kan het helpen om een opleiding gedaan te hebben tot makelaar op de HBO, dit geeft een bank ook vertrouwen dat je de hypotheek voor de juiste investering zal gebruiken.

Een vastgoed investering is normaal gesproken een huis of appartement waar je niet zelf in gaat wonen. Je zoekt een huurder. Het doel is dan natuurlijk om het inkomen, voortkomend uit de huur die betaald wordt, hoger te laten zijn dan de hypotheek en bijkomende kosten. Tegelijkertijd koop je door het afbetalen van je hypotheek maandelijks in op je huis. Op deze manier kan een vastgoed investering op de lange termijn je rijk maken. Dit is ook de meest veilige manier van investeren waar je op de lange termijn investeert, niet op de korte termijn.

Tijd

Investeren in vastgoed is uiteindelijk passief inkomen maar er komt zeker in het begin veel werk bij kijken. Het is dus een flinke tijdsinvestering. Ook het beheren van je woningen kost tijd. Meer ervaren investeerders kunnen ervoor kiezen om beheer van hun vastgoed investeringen te huren. Dit kost natuurlijk wel maandelijks extra geld, en is alleen de juiste keuze als je investering wel winstgevend blijft. Als je samen met partners in een appartementencomplex investeert kun je er voorkiezen om samen VvE Beheer aan te schaffen, zoek naar aanbieders van VvE beheer Amsterdam bijvoorbeeld.

Aanbevolen

Meer van dit