Je eigen huis kopen en verzekeren

Must Try

Heb je onlangs je eigen huis gekocht? Dan komen daar veel dingen bij kijken. Het is belangrijk om direct te kijken naar de verzekeringen die je kan afsluiten. Er is namelijk niets vervelender dan wanneer er iets gebeurt aan je huis terwijl die niet gedekt is door de verzekering. In dit artikel geven we je een aantal tips die je kunnen helpen bij het uitzoeken van de juiste verzekering en welke verzekeringen er allemaal zijn.

Welke verzekeringen zijn er?

Er zijn een aantal verzekeringen beschikbaar voor jouw huis. Het is belangrijk om te weten wat deze verzekeringen zijn. Hieronder vindt je een lijst met een aantal verzekeringen die je kunt afsluiten. 

Wat is een inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering vraag je je misschien af? Als bijvoorbeeld je meubels en TV kapot, beschadigd of gestolen zijn, wilt je een goede verzekering hebben. De inboedelverzekering dekt schade aan deze eigendommen in de woning. Je verzekert losse spullen in je woning, waaronder verlichtingsarmaturen, gordijnen, en dingen zoals los kliklaminaat. Naast schade door brand, blikseminslag, inbraak of diefstal is er ook een verzekering mogelijk voor schade als verbranding. Ook spullen in de schuur of berging zijn verzekerd. Als je bezittingen beschadigd of verloren zijn, kun je contact opnemen met jouw inboedelverzekering om dit product te laten repareren of vervangen. De basis voor dit beleid is de nieuwwaarde van de inboedel. Bij schade is ook de nieuwwaarde het uitgangspunt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt verzekerde tegen aansprakelijkheidsrisico's. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt bijna alle persoonlijk letsel en zaakschade aan anderen veroorzaakt door de verzekerde. Het is slim om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben om zo hoge kosten te ontlopen. Daarnaast zit een ongeluk in een klein hoekje. Bekijk altijd goed welke inboedel en aansprakelijkheidsverzekering voor jou geschikt is.

Wat is een opstalverzekering

Met een opstalverzekering kun je je verzekeren tegen schade aan spullen die in en om je huis vastzitten. Bijvoorbeeld deuren, ramen, badkamers en daken. Vrijwel alles in de woning waarvoor sloop- en sloopwerkzaamheden nodig zijn om deze te verwijderen, behoort tot het pand. Als het gebouw schade heeft opgelopen door brand, inbraak of weersomstandigheden, dekt deze verzekering de kosten van de schade.

Schade direct melden

Heb je een bepaalde schade? Dan moet de eventuele schade zo snel mogelijk gemeld worden bij jouw verzekeringsmaatschappij. Ook als je geen verzekering hebt, dien je de schade zo snel mogelijk te melden. Zo kun je de juiste maatregelen nemen en kun je verdere schade voorkomen. Het is daarnaast belangrijk dat je altijd goed kijkt om welke spullen het gaat en wat de waarde van die spullen zijn. Dit kan uiteindelijk een hoop geld schelen.

Aanbevolen

Meer van dit