Je gevel op de juiste manier onderhouden

Must Try

Het is belangrijk dat iedereen de gevels rondom het huis in goede staat houd. Dit doe je door regelmatig de gevels te onderhouden en schoon te maken. Hier lees je meer informatie over het onderhouden en schoonmaken van gevels.

 

Waarom het onderhouden van je gevel belangrijk is

Gevels verslijten na enkele tientallen jaren en zien er dan ook niet zo super mooi uit. Het is zelfs mogelijk dat er sprake is van algvorming. Hierdoor kunnen de stenen of het beton ook gaan verrotten en daardoor zakt de waarde van je woning. Ook kunnen voegen verdwijnen waardoor de bakstenen niet op de plek blijven liggen. Er is dan een kans dat de rest van de stenen gaan barsten. Om dit te laten repareren ben je al gauw duizenden euro’s kwijt. Daarom is het belangrijk om regelmatig je gevel te onderhouden. 

Hoe onderhoud je een gevel?

Het onderhouden van je gevel is niet ingewikkeld. Het is de bedoeling dat jij je gevel regelmatig schoonmaakt met een hogedrukreiniger. Zo voorkom je dat alg en andere soorten schimmels de kans hebben om te groeien. Verder is het ook belangrijk dat je regelmatig de voegen van je pand of woning controleert en zo nodig vervangt. Voegen repareren is zeker niet lastig en kan je prima zelf doen. Je kan hiervoor het beste nieuwe voegmiddel kopen bij een bouwmarkt en de gaten daarmee vullen. 

 

Ruiten onderhouden

Ruiten moeten ook regelmatig onderhouden worden want dit kan ook een onderdeel van je gevel zijn. Als je ruiten niet onderhoud dan kunnen er vlekken ontstaan en is er ook een mogelijkheid dat er permanente krassen worden toegebracht. Je kan prima je eigen ruiten schoonmaken maar het is en blijft belangrijk dat je altijd de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt want anders kan je schade toebrengen aan je ruiten. Dat wil je natuurlijk voorkomen want het zou vervelend en duur zijn als je de ruiten moet vervangen. 

Partij inhuren voor het onderhouden en repareren van een gevel

Wanneer je zelf geen tijd hebt om je gevels te onderhouden of te repareren, dan kan je er altijd voor kiezen om een bedrijf in te schakelen dat het werk voor je uit handen kan nemen. Zij hebben namelijk de ervaring, personeel en materialen om de klus te klaren. Dit zijn namelijk speciale gevelreiniging bedrijven. Zo ben je ervan verzekerd dat je gevel goed onderhouden word en dat de gevel indien nodig ook op de juiste manier gerepareerd word. 

 

Aanbevolen

Meer van dit