De lekkerste recepten voor een gangen diner

Must Try

Het is niet iets wat je elke dag doet, zo een gangen diner voorbereiden. Voor welke gelegenheid het ook is alles moet zo goed mogelijk neergezet worden. Van de setting tot het opmaken van de tafel en uiteindelijk de recepten. Alles kan nog zo mooi zijn gedaan, maar als de gerechten niet lekker zijn, scoor je een hoop minder punten. Om te voorkomen dat je niet weet wat je moet maken hebben wij een aantal gerechten voor je op een rij gezet die niet al te moeilijk zijn en het wel goed doen. Lees snel verder en vind een receptje dat bij jouw idee van een geslaagde gangen diner past.

Heerlijk om mee te beginnen

Als voorgerecht doen soepen, salades en kleine hapjes het erg goed. Een lekker en niet al te moeilijk soepje is de Turkse kippensoep met tomaat. Een soepje dat licht op de maag valt, maar wel een onvergetelijke smaak heeft. Met dit als voorgerecht zullen de gasten meteen onder de indruk zijn. Tonijn salade van verse tonijn, zwarte olijven, paprika en sla is simpel, maar een gouden keuze. Een klein hapje als voorgerecht?  Calamares of te wel inktvisringen met een krokant laagje en een lekker (zelfgemaakt) sausje.

De sterren van de show

Het hoofdgerecht is datgene waar iedereen altijd op wacht. Mensen kunnen vaak niet wachten op wat er in de keuken is bereid terwijl zij aan tafel wachtten. Zalm op een bedje van gepureerde of hele groene groentes doet het goed. Daarnaast zijn ook Thaise curry’s met rijst op een mooi opgemaakt bord niet verkeerd. Bedenk bij het uitkiezen van een hoofdgerecht goed welke basis je voor de gerechten wilt hebben. Het verschil tussen rijst, aardappelen, pasta of alleen groenten kan een groot verschil maken. Zorg er voor dat alles goed op smaak is gebracht met kruiden zodat het eten niet flauw zal smaken. Verse knoflook en uien mogen ook niet ontbreken.

Last but not least

Als er iets is waar men meer waardering voor heeft dan zijn het wel de toetjes op het einde van een diner. Een parfait, zelfgebakken taart of een pudding met vers fruit doen het goed. Voor een parfait sta je niet lang in de keuken en maak je een glas vol met laagjes van de lekkerste dingen. Een zelfgebakken taart spreekt voor zich, je kunt er altijd je vingers bij aflikken of ze gewoon wassen in de badkamer natuurlijk. Welke taart het moet worden is aan jou. Een pudding is ook geen verkeerde keuze. Een groot nadeel is alleen wel dat deze erg lang moet opstijven en misschien heb je die tijd niet. Genoeg om te maken dus. Welk van de genoemde gerechten lijkt jou lekker?

Aanbevolen

Meer van dit