Hoe bewust koop jij je kleding?

Must Try

Kleding kost nu eenmaal best veel geld, natuurlijk is het hartstikke leuk om je nieuwe paar Gabor schoenen eindelijk aan te trekken en te laten zien aan je vrienden. Maar je kunt niet iedere week een nieuw paar schoenen kopen zonder dat je portemonnee daar de gevolgen van gaat merken. Er zijn natuurlijk veel manieren om goed met geld om te gaan, en hoe veel van deze manieren ben jij nu eigenlijk echt bekend mee? Of denk je daar niet te veel over na?

Hoeveel merkkleding heb jij?

Merkkleding is vaak duurder dan merkloze kleding of kleding met een onbekend merk. Voor sommigen is het een sport om zoveel mogelijk merkkleding te verzamelen, en als je dat kunt betalen moet je daar ook vooral voor gaan. Maar voor anderen is merkkleding een luxe voor maar af en toe, ook daar is niets mis mee. Maar je moet wel bewust nadenken voordat je geld uitgeeft. Kan je het betalen? En als je het kan betalen, kan je het geld ook echt missen? Er zijn veel factoren die meespelen als je niet zo een twee drie het geld op tafel kan leggen, dus hoe veel merkkleding heb jij dan eigenlijk?
Gabor schoenen

Ga je wel eens naar de kringloop

Sommigen moeten er echt niet aan denken om kleding bij de kringloop te kopen. Die willen graag kleding die nieuw is en helemaal in is, maar als je er ook geen kijkje neemt dan weet je toch nooit of er iets voor jou tussen hangt? Als je de wat simpeler kleding zoals hemdjes en basic shirtjes bij de kringloop haalt, dan hou je dus meer geld over om dat leuke paar schoenen of die mooie jas te kopen. Dat is toch een win-win situatie?

Denk erover na

We zijn vaak geneigd om impulsaankopen te maken als we door de stad lopen en opeens iets leuks tegenkomen in de etalage. We denken dan niet te veel na of we het ook echt nodig hebben of dat we het eigenlijk wel kunnen missen, omdat we dat ene kledingstuk dan zo leuk vinden dat al die zorgen wel weer komen als je thuis bent. Maar misschien als we wat bewuster opletten wat we kopen terwijl we in die winkels zijn, dat we dan ook eens wat meer over houden om iets te kopen waar je al wel een tijdje naar uitkijkt maar dan misschien weer verder weg duwt vanwege die impulsaankoop. Let op wat en wanneer je iets uitgeeft, en je zult al snel vooruitgang boeken.

Aanbevolen

Meer van dit