Home Nieuws Afvalbakken, een must voor ieder kantoor

Afvalbakken, een must voor ieder kantoor

0
Afvalbakken, een must voor ieder kantoor

Het milieu wordt anno 2019 steeds belangrijker. Niet alleen in het huishouden maar ook op kantoor. Afval scheiden is bijvoorbeeld een trend die niet meer weg te denken is uit het bedrijfsleven. Zeker niet als een bedrijf maatschappelijk verantwoord wil ondernemen. Maar hoe pak je dit nu eigenlijk aan. Hoe zorg je er nu voor dat er bij jouw op kantoor een beetje rekening wordt gehouden met het milieu en jullie bezig zijn met duurzaam ondernemen? Van afvalbakken tot aan energiebesparing, we lopen alle onderwerpen met je door.

Verschillende afvalbakken voor het scheiden van afval

Afval scheiden is toch wel nummer 1. Dit doen de meeste huishouden al maar zeker op kantoor kan dit ook geen kwaad. De meerderheid van de werkende bevolking brengt namelijk een groot deel van hun tijd door op kantoor en dat betekent dat daar ook wat afval wordt geproduceerd maar wat doe je eigenlijk met dit afval. Dit gooi je natuurlijk weg maar in een afvalbak of in verschillende afvalbakken? Met verschillende afvalbakken op kantoor kun je beide niet anders dan je afval scheiden en heeft jullie bedrijf weer een puntje voor wat betreft duurzaam ondernemen.

Energie besparen

Energie besparen blijft een lastig dingtje maar met een paar kleine aanpassingen lukt dit ook prima op kantoor. Om te beginnen met de wc. Wat dacht je bijvoorbeeld om het lichtknopje te vervangen door een timer? Een timer gaat na een paar minuten vanzelf uit waardoor er geen licht wordt verspeeld. Daarnaast kan het bedrijf ook werken met zonnetje panelen. De zon is een onuitputbare bron en kan een bedrijf prima voorzien van stroom. Het is misschien een kleine investering maar je voegt daarnaast wel waarde toe aan je bedrijf.

Grijs water

Ooit gehoord van wit en grijs water? Wit water is eigenlijk ook wel het bekende drinkwater en kunnen we dus drinken. Maar wist je dat wit water ook wordt gebruikt voor de wc en de vaatwasmachine? Best zonde eigenlijk, want dit water wordt gewoon verspild. Grijs water is gezuiverd water alleen niet geschikt om te drinken. Voor de rest kan dit water prima worden gebruikt voor onder de douche of andere huishoudelijke dingen waar water bij nodig is. Waarom dan niet om kantoor? Zolang je het maar niet drinkt toch?

Natuurlijk zijn er nog meer punten waar een kantoor op kan scoren als we het hebben over duurzaam ondernemen maar dit is zeker al een stap in de goede richting.