Goedkoop je studentenkamer onder handen nemen

Must Try

Het leven van een student is niet altijd even gemakkelijk. Wanneer je besluit om te gaan studeren, zal je rekening moeten houden met veel verschillende dingen. Vooral als je ervoor kiest om uit huis te gaan en om op jezelf te gaan wonen. Dan zal je meer verantwoordelijkheid krijgen en ook op zoek moeten gaan naar een nieuwe woonplek. Over het algemeen zijn de studentenhuizen niet de mooiste plekken om te wonen, maar deze huizen zijn juist een beetje afgetakeld. Vaak zijn ze wel gelegen op een mooie locatie, maar is er nog wel wat werk nodig om het huis op te knappen. Echter heb je als student vaak niet de beschikking over een groot budget wat je zou kunnen gebruiken voor je woning. Zeker nu het leenstelsel in het leven is geroepen voor studenten, is het nog lastiger om een budget te creëren. De leningen worden steeds groter en moeten allemaal een keer afbetaald worden. Toch wil je in sommige situaties graag je studentenwoning een beetje opfleuren. Er zijn nog steeds een aantal opties beschikbaar hoe jij je studentenwoning kunt op een goedkope manier kunt opfleuren. Daarom heb ik een aantal tips opgesteld, zodat jij een duidelijk plan kunt maken.

Plan van aanpak

Allereest zal je een goed en duidelijk plan van aanpak moeten maken, zodat je een overzicht hebt van alle klussen die gedaan moeten worden. Op basis daarvan kun je gaan kijken hoeveel geld je ongeveer kwijt zal zijn. Dat is van groot belang, zodat je niet ineens voor verassingen komt te staan. Het is goed om het budget ruimer in te schatten, zodat het uiteindelijk altijd nog kan meevallen. Het leven en het wonen in de grote studentensteden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag is over het algemeen erg prijzig. Je bent voor een kleine ruimte al een hoop geld kwijt. Gelukkig kan je als student nog wel gratis en kosteloos gebruik maken van het openbaar vervoer. Daarnaast is het handig om de beschikking te hebben over een fiets.

Verbouwen en inrichting

Voor veel studentenwoningen is het niet interessant om een verbouwing te doen, maar je kunt wel creatief aan de slag met de inrichting. Veel ruimtes zijn over het algemeen wel al gestoffeerd, maar zal je zelf voor de meubels moeten zorgen. Vaak kun je al veel meubels meenemen van je ouderlijk huis en anders zou je ook op zoek kunnen gaan naar tweedehands meubels. Als de inrichting grotendeels als verzorgd is, kun je nog wat kleine aanpassingen doen wat betreft het schilderen van de muren of het aanbrengen van led verlichting. Als je op zoek bent naar mooie led verlichting, dan kun je eens kijken op www.besled.nl. Zij bieden ontzettend veel verschillende soorten led lampen aan en je kunt daarop veel inspiratie opdoen op het gebied van led verlichting.

Aanbevolen

Meer van dit