Home Thuis Je huis goedkoop decoreren

Je huis goedkoop decoreren

0
Je huis goedkoop decoreren

Na een lange dag kom je thuis en bedenk je je dat je het anders wilt. Een andere kleur op de muren, nieuwe meubels of meer sfeer in huis. Je huis decoreren kost even wat tijd en moeite, maar het hoeft zeker niet duur te zijn! Wil jij je huis graag goedkoop decoreren, maar niet weet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag een handje met onderstaande tips!

muurdecoratie

De kleur of het behang wat op je muren zit, is erg bepalend voor de sfeer in je huis. Als je je huidige kleur wilt aanpassen, moet je bedenken welke van de interieur stijlen bij je past. Wil je het wat rustiger aanpakken door middel van feng shui of wil je juist voor meer sfeer gaan? Als je kiest voor een neutraal of pastel kleurenpalet zoals grijs, wit, zachtroze of lichtblauw, creëer je meer rust en kalmte in huis. Dit kan heel fijn zijn als je buitenshuis een druk leventje hebt en wanneer je dan thuiskomt van een lange dag lekker tot rust wil komen. Wil je juist je muren wat meer pimpen en ze een kleurtje geven? Een warm kleurenpalet zoals bordeauxrood en donkergroen zorgen voor een knusse en warme sfeer in huis. Een koeler kleurenpalet zoals okergeel en lichtgrijs maken meer een statement in je woonkamer en het oogt stijlvol.

Pinterest staat boordevol creatieve en geïnspireerde ideeën. Kijk daar dus vooral even rond! Voor verf kan je natuurlijk terecht bij iedere bouwmarkt, waar je vaak niet veel hoeft te betalen voor een pot verf. Als je het graag zo goedkoop mogelijk wilt houden kan je er ook voor kiezen om maar één muur in je huis te schilderen. Met weinig inspanning en geld, creëer je toch een hele nieuwe look in huis!

Raamdecoratie

Als je toe bent aan gordijnen bestellen of een heel ander type raambekleding, hoeft dit je helemaal niet veel te kosten. Raambekleding kan je zelf zo duur maken als je wilt. De keuze is reuze als het gaat om nieuwe raambekleding! Ben je toe aan een stijlvol en modern interieur? Jaloezieën en shutters zijn dan de beste optie voor jou. Deze geven naast een sfeervolle look ook de perfecte combinatie tussen lichtinval en privacy. Wil je liever een meer huiselijke sfeer creëren? Dan kan je verduisterende gordijnen in combinatie met inbetweeners proberen. Met deze combinatie kan je overdag de inbetweeners voor de ramen hangen en in de avond de gordijnen dichtslaan en neerploffen op de bank!

overige decoratie

Dan de beste tip als het gaat om goedkope decoratie voor in huis: de kringloopwinkel. Met een tweedehandswinkel moet je vaak geluk hebben als het gaat om mooie dingen vinden, maar als je dan iets heel moois hebt gevonden kan je het vaak voor een prikkie meenemen. Kijk hier dus eens rond voor lijsten, vazen, een nieuwe klok of andere woondecoratie. Als je het hier niet kan vinden, kan je ook zelf aan de slag met je eigen meubels. Schuur een kastje op en verf deze in dezelfde kleur als je nieuwe muur. Laat een grote foto afdrukken en hang deze in een goedkoop lijstje op. Voeg extra planten toe in huis voor meer sfeer en een andere look en feel. Ook hiervoor is het zeker aan te raden om even op Pinterest rond te neuzen.