Het perfecte jurkje voor elk type figuur

Must Try

Het wordt steeds iets zonniger en het duurt nog maar een paar maanden voordat de zomer is aangebroken. Dit betekent dat het tijd is om die zomerse jurkjes weer eens tevoorschijn te halen! Jurkjes zijn heerlijk voor warm weer. Ze zijn lekker luchtig en staan ook nog een super zomers. Maar soms zijn jurkjes ook heel lastig. Want hoe weet je nou welk type jurkje bij jouw figuur past? In deze blog help ik je hier een handje bij!

Voor het zandloper figuur

Zijn jouw schouders even breed als je heupen en heb je een wat smalle taille? Dit wordt een 8-figuur ofwel zandloper figuur genoemd. Voor dit type figuur zijn strakke jurkjes erg flatterend. Door een wat strakker jurkje te dragen, komt je taille hier mooi in uit. om je smalle taille extra te benadrukken, kun je ook een riempje om doen bijvoorbeeld.

Voor het curvy figuur

Heb jij net wat meer curves dan de gemiddelde vrouw? Geen zorgen, dit betekent absoluut niet dat er geen jurkjes voor jou zijn! In tegendeel zelfs, met een mooi jurkje kun jij je prachtige curves enorm goed benadrukken. Tegenwoordig hebben veel winkels grote maten jurken en zelfs op webshops zijn items te vinden voor de curvy dame. Maar voor welk type jurkje moet je nou gaan? Dit zal per persoon een beetje verschillen. Als je een curvy figuur hebt, is het belangrijk dat het jurkje jouw mooiste aspect benadrukt. Heb jij bijvoorbeeld een smalle taille? Leg hier dan de nadruk op door middel van een riempje. Maar heb je bijvoorbeeld een peerfiguur met wat brede heupen? Dan kun je het best gaan voor een jurk met een A-lijn. Deze zal je figuur dan mooi balanceren. Vind je het moeilijk wat voor soort figuur je nou precies hebt? Probeer gewoon een paar stijlen uit en uiteindelijk zie je vanzelf wat het mooist staat!

Voor het rechte figuur

Heb jij juist weinig curves en is je lichaam redelijk rechthoekig? En zijn je schouders wat breder dan je heupen? Dit wordt ook wel een V-figuur genoemd. Als je dit figuur hebt, kun je het best zoeken naar een jurkje met een v-hals of diepe decolleté. Ook hebben vrouwen met dit figuur vaak wat lange en slanke benen en dit is prachtig! Vergeet dus ook je lange benen niet te benadrukken door bijvoorbeeld voor een jurkje te gaan dat net tot boven de knie is. Of draag bijvoorbeeld schoenen met een hak onder het jurkje.

Aanbevolen

Meer van dit