De beste tijd om je zomervakantie te boeken

Must Try

De dagen worden weer langer en we zien de zon weer regelmatig verschijnen. De zomervakantie komt er nu toch echt bijna aan. Heb jij al een vakantie geboekt? Wij vroegen ons af wat je nu beter kunt doen: gebruik maken van een vroegboek aanbieding of toch wachten op een goede last minute. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste tijd is om je zomervakantie te boeken.

De laatste stoelen in het vliegtuig

Het is zeker een romantisch idee om op zaterdagochtend te besluiten dat je op vakantie gaat, dan naar het vliegveld te gaan en enkeltje naar waar dan ook te boeken voor een habbekrats. Dat werkt in de realiteit alleen wel een beetje anders. Je bent vaak gebonden aan je werk, gezin of andere verplichtingen. Wanneer je flexibel bent in je vertrektijden en bestemming, dan is dit veelal wel de goedkoopste optie.

Last minute prijzen liggen relatief behoorlijk veel lager dan de originele verkoopprijs. Vliegtuigmaatschappijen willen immers hun vliegtuigen vol hebben bij het opstijgen. We nemen  tegenwoordig alleen steeds vaker het vliegtuig. Hierdoor ontstaat er meer schaarste. De kans dat het vliegtuig al snel vol zit is nu dan ook groter. Let hier daarom wel op bij de uitzoeken van je bestemming. De populaire bestemmingen zullen sneller vol geboekt worden.

Wanneer vliegtickets of integrale vakanties niet goed worden verkocht, dan gaan ze met duizenden tegelijk de zogenaamde flash sale in. Veel reisorganisaties, zoals WeFlyCheap, zetten de flash sale aanbiedingen op social media. Zo kun je door hen te volgen via Facebook toch een bodemprijs ticket voor je zomervakantie vinden.

De vroegboekkorting

Indien je wel die populaire bestemming op het oog hebt en niet heel flexibel bent in reisdagen, dan is het verstandig om te kijken naar de vroegboekkorting. Het beste boek je je vakantie dan nu zo snel mogelijk.

Vroegboeken is vooral aan te raden voor vakanties in het hoogseizoen. Op die manier ben je verzekerd van je bestemming en reis. Je krijgt daarbij vaak toch een flinke korting op de vakantiereis. Een bijkomend voordeel is dat je veel langer kunt uitkijken naar de vakantie. Je hebt veel meer voorpret, terwijl je bij een last minute vaak goed moet zoeken voor de laatste beste opties.

Het risico van vroeg boeken is natuurlijk dat je nooit weet wat er allemaal kan gebeuren in een half jaar tijd. Misschien vind je wel net een nieuwe baan, blijkt je relatie toch niet zo fantastisch te zijn of gaat een goede vriend ineens trouwen. Kies voor een annuleringsverzekering wanneer je liever dit risico vermijd. Vaak kun je dan toch nog een vakantie omboeken of een groot deel van je aankoopbedrag terugkrijgen.

Ben je toch al een vroege vogel? Boek dan ook de vliegtickets in de ochtend. Je moet misschien iets eerder je bent uit, maar deze prijzen zijn het laagst. En onze laatste tip: boek op een zondag! Uit een onderzoek van Airlines Reporting Corporation en Expedia is naar voren gekomen dat boeken op zondag gemiddeld het goedkoopst is. Succes met het boeken van jouw zomervakantie!

Aanbevolen

Meer van dit