Home Zakelijk Hoe je sneller aantekeningen kunt maken

Hoe je sneller aantekeningen kunt maken

0
Hoe je sneller aantekeningen kunt maken

In dit artikel geven we je concrete tips over hoe je sneller aantekeningen kunt maken. Als je docent lezingen of andere notities online plaatst vóór de les, print ze dan uit (als je een printer thuis hebt staan met een volle cartridge).Je kunt hier aantekeningen van maken in plaats van helemaal opnieuw te beginnen en alle informatie op te schrijven. In plaats van op te schrijven wat jouw leraar woord voor woord zegt, vatje de informatie samen en schrijf je alleen de belangrijkste ideeën. Je zult minder moeten schrijven en dit helpt je ook om de informatie beter te leren omdat je het echt begrijpt in plaats van het alleen maar te reproduceren.

Afkortingen systeem

Ik denk dat het maken van je eigen symbool en afkortingssysteem het meest effectief is van alle methoden die er te verzinnen zijn, omdat je het onthoudt en het logischer is voor jou. Hier zijn enkele voorbeelden van symbolen en afkortingen die ik gebruik. Voor bepaalde onderwerpen zijn er ook woorden die je veel gebruikt, bijvoorbeeld in sommige opmerkingen gebruik ik het woord ‘Renaissance’ vaak omdat dat het hoofdonderwerp is. In plaats van deze woorden steeds opnieuw uit te schrijven, verzin je er je eigen afkorting voor. Schrijf vervolgens een notitie op jouw aantekeningen zodat je weet wat het betekent wanneer je het laten weer gaat herbekijken.

Gebruik een laptop

Soms moet je gewoon typen, anders kun je niet alle informatie achterhalen. Als jouw leerkrachten laptops in de klas toestaan, kunt je jouw aantekeningen typen, omdat typen veel sneller gaat dan handmatig schrijven. De laptop die ik gebruik, is de Samsung Chromebook pro. Ik zou de Chromebook ten zeerste aanbevelen voor het maken van notities. Het is dun en lichtgewicht, dus het is gemakkelijk mee te nemen naar de klas en het heeft een batterijduur van 10 uur. Wat betekent dat het zeker de hele dag zal werken. Het is heel gemakkelijk om Google Documenten op deze laptop te openen en je kunt ook je favoriete app voor het maken van aantekeningen downloaden via de Play Store. Typen is de belangrijkste reden voor het gebruik van een laptop. Maar als je ooit diagrammen wilt tekenen of digitale notities wilt schrijven, dan heeft deze computer een aanraakscherm en een ingebouwde pen. Als jouw docent het je niet toestaat om jouw laptop te gebruiken om te typen, hoef je alleen maar sneller te leren schrijven.

Leren om sneller te schrijven

Een manier om sneller te schrijven, is door vloeiendere pennen te gebruiken. Over het algemeen zijn rollerbalpennen het meest vloeiend, en dan zijn de gel, de balpen en de viltpunt het minst glad. Naast het veranderen van je benodigdheden, is de enige manier die ik ken om je schrijfsnelheid te verhogen simpelweg door gewoon veel te oefenen. In de meeste gevallen is het herschrijven van notities tijdverspilling. Maar als je zo snel schrijft dat jouw aantekeningen praktisch onleesbaar zijn, moet je ze zo snel mogelijk herschrijven, terwijl je de meeste informatie in de klas nog steeds onthoudt. Om de effectiviteit van jouw herschrijving te maximaliseren, moet je ervoor zorgen dat je de informatie organiseert en verduidelijkt terwijl je ze transcribeert naar leesbaar schrift.