In je achtertuin tijdens de zomerdagen

Must Try

Wat jij met je achtertuin in de zomer? Wij geven je een aantal leuke en praktische tips die ervoor zorgen dat je jouw achtertuin optimaal benut! Het is natuurlijk zonde als je niets met je achtertuin doet wanneer de zomer eraan komt! Het is slim om nu al na te denken over wat je wil gaan doen met je achtertuin.

Tip 1: Een grote schoonmaak

Het eerste wat je doet voordat je gaat beginnen met het opbouwen van je tuin is het schoonmaken van je tuin. Begin met het bekijken van spullen in je tuin? Wat gebruik je nog en wat niet meer? Kan het weg of geef je het nog een tweede kans op marktplaats? Overweeg wat je wilt behouden en wat je weer kan gebruiken bij het opbouwen van je tuin. Ga na of je bepaalde spullen nog regelmatig gebruikt. Daarnaast kan je vaak ook weer oude opgeslagen spullen terug halen. Dit geeft wat variatie in je tuin.

Tip 2: inrichting en uitstraling

Hoe moet jouw tuin eruit zien? Welke uitstraling heeft jouw tuin nodig? En hoe richt je jouw tuin in? Een leuke uitdaging voor veel mensen, vooral als je elk jaar weer iets anders wil! Denk bijvoorbeeld aan een tuin vol met planten of juist een strakke tuin zonder enig groen, of alleen een strakke grasmat. Je inrichting bepaald vaak hoe je tuin eruit ziet en in welke stijl het staat. Denk bijvoorbeeld aan een relax-hoek buiten of een mooie veranda. Hieronder vind je een aantal ideeën:

  • Hoekbank: een hoekbank is een ontzettend gezellig meubelstuk. Het zorgt ervoor dat je een prachtig hoekje creëert. Of je dit nou met een steigerhouten hoekbank maakt of een ander soort bank.
  • Overkapping: Met een overkapping kan je een mooi praktisch hoekje maken. Afhankelijk van hoe groot de overkapping is, kan je onder de overkapping ook een zithoek maken.

Tip 3: Koken in je achtertuin

Wel eens gedacht over het koken in je achtertuin? Met het mooie weer is dit een goede optie! Dit doe je natuurlijk niet met een origineel gasfornuis maar met een echte BBQ. En als je het koken in je achtertuin naar een volgend level wil brengen, dan zorg je ervoor dat je gaat BBQ’en met een Ofyr Barbecue. Dit is een BBQ die ervoor zorgt dat je naast een kampvuur ook gewoon kan BBQ’en. Het vlees vanaf de BBQ heeft altijd een speciale taste. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezellig om vrienden en familie uit te nodigen.

 

 

Aanbevolen

Meer van dit