Kattenvoer achterlaten als je even weg moet

Must Try

Er zijn mensen die het goed kunnen vinden met andere mensen. Lang niet iedereen is graag onder de mensen, maar houden wel van gezelschap. Ik heb het over dierenvrienden! Niets is zo lekker als gezellig met je kat of hond thuis te zijn. Toch kan het een keer voorkomen dat je even niet met het lieve beestje thuis kunt zijn.  Hoe moet het dan met kattenvoer of hondenvoer? Op zo een moment moet je keuzes maken, want de kat of hond moet wel verzorgd worden. In deze blog leer je alles over het achterlaten van jouw huisdier!

Kattenvoer achterlaten?

Het is geen enkel probleem voor een kat om alleen te zijn. De meeste katten vinden het wel fijn om (even) alleen te zijn. Als je weg moet kun je bij de meeste katten gewoon kattenvoer achterlaten. Niet alle katten kunnen dit aan, het licht aan het eetpatroon. Eet jouw kat meerdere keren per dag een klein beetje (terwijl er altijd voer staat)? In dat geval kun jij de kat zonder zorgen voor overeten achterlaten. Voor mensen die hun huisdier wel gewoon echt eten geven die ze gelijk kunnen opeten ligt het anders. Kattenvoer achterlaten kan er dan namelijk voor zorgen dat de kat veel meer eet dan nodig. en het laatste wat je wilt is een dikke kat!

Nat kattenvoer

Er zijn natuurlijk verschillende soorten kattenvoer. Je hebt brokken (droogvoer) en het voer uit blikken (nat kattenvoer). Als we het hebben over het achterlaten van eten als je even de deur uit moet, geldt dit voor brokken. Brokken zijn droog en hebben een langere houdbaarheid. Het andere kattenvoer kun je niet zomaar buiten de koeling laten, want dan bederft dit gewoon. Het laatste wat je wilt is een zieke kat door bedorven voer. Let er dus goed op dat je nooit blikvoer achterlaat als je er niet bij bent!

Iets anders dan kattenvoer

Naast het normale voer, kun je jouw kat af en toe ook verwennen met iets anders. In de supermarkt en online kun je terecht voor kattensnoepjes en dergelijke! Niet alleen mensen hebben af en toe zin in iets anders, maar ook onze huisdieren willen zo nu en dan genieten van een lekkere snack. Dit geef je uiteraard niet wanneer je er niet bij bent. Heb je het gevoel dat je nu genoeg bent geïnformeerd over het achterlaten van voer? Ik hoop van wel, want nu kun je met een gerust hart je huis en je lieve kat even achterlaten.

Aanbevolen

Meer van dit