Onmisbaar tijdens een wereldreis: een klamboe

Must Try

In Nederland worden we ’s zomers vaak geterroriseerd door muggen, maar in andere tropische gebieden is dit het hele jaar door gaande. Bereid je goed voor op je reis, neem een klamboe mee!

Een klamboe, ook wel muskietennet genoemd, zijn ideaal om muggen tijdens het slapen bij je vandaan te houden. Naast een goede nachtrust beschermt het je ook tegen ziektes die in tropische gebieden veel voorkomen, zoals malaria en dengue.

Voorkom ziektes met een klamboe

Muggen kunnen verschillende ziektes overbrengen wanneer zij jou bijten. Malaria is een van de bekendste ziektes die je via muggen in tropische gebieden kunt oplopen. Het is een infectie ziekte die veroorzaakt wordt door malariaparasieten die door een muggenbeet in je lichaam komen. Het zikavirus, dengue (knokkelkoorts) en de gele koorts zijn ook infecties die worden overgebracht door muggen.Voor alle muggen geldt dat ze voornamelijk tussen zonsondergang en zonsopgang actief zijn.

Het gebruik van een klamboe kan een muggenbeet vaak voorkomen, maar er zijn meer tips waarmee je jezelf kunt beschermen. De eerste tip: zet je airco aan. Muggen komen af op warmte en zullen koele ruimtes waar een airco aan staat vermijden. Controleer ook altijd voor het slapen of er muggen in de kamer aanwezig zijn. Het is ook belangrijk om je klamboe te controleren op gaten. Repareer deze voor je gaat slapen of hang een nieuwe op. Lig tijdens het slapen nooit tegen je klamboe aan, muggen kunnen hier doorheen bijten. Tijdens het slapen kun je ervoor kiezen om insectenwerend middel te gebruiken voor je huid die onbedekt is. Insectenwerende middelen op basis van diethyltoluamide, oftewel DEET, zijn het meest effectief.

Geïmpregneerde klamboes

Om muggenbeten te voorkomen wordt er aangeraden om in een geïmpregneerde klamboe te slapen. Het grootste deel van de klamboe’s zijn geïmpregneerd met het middel Duralin. Dit is een middel werend middel wat voorkomt dat de muggen op de klamboe gaat zitten en erdoor heen bijten. Impregneren garandeert 3 jaar optimale bescherming tegen niet alleen muggen, maar tegen alle insecten. Alle klamboes die geïmpregneerd zijn kunnen op 30 graden zo’n 20 keer gewassen worden zonder de werking te verliezen.

Klamboe online kopen

Bij de aanschaf moet je goed letten op de mash van het model. Dit is de grootte van de gaatjes. In de noordelijk gelegen gebieden is een zeer klein insect de knut actief. In deze gebieden heb je een fijnere mash nodig. In gebieden met de malaria mug is het erg zinvol om een klamboe te kopen die geïmpregneerd is. Wanneer je de juiste hebt gevonden, kun je deze eenvoudig online bestellen via reisartikelen.nl!

Aanbevolen

Meer van dit