Pvc vloeren in alle vormen en maten!

Must Try

Iedereen met een woning krijgt op een dag te maken met de keuze voor een nieuwe vloer. Een goede optie is dan de aanschaf van een van de vele soorten pvc vloeren. Natuurlijk zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden op dit gebied. Denk alleen al aan verschillende kleuren, materialen, vormen en systemen. Natuurlijk zijn deze pvc vloeren in allerlei prijscategoriëen te vinden. Om je een beetje wegwijs te maken in alle mogelijkheden op dit gebied speciaal voor jou een samenvatting met de belangrijkste aandachtspunten.

Wat zijn pvc vloeren eigenlijk? 

Omdat de ontwikkelingen ook in de vloerenindustrie de laatste jaren niet hebben stil gestaan hierbij nog even een korte uitleg over verschillende soorten pvc vloeren. Zo bestaan er types met vloerverwarming en kunnen ze worden vastgelijmd of vastgeklikt. Daarnaast bestaan er pvc vloeren met bijvoorbeeld al bestaande krassen voor een ruig uiterlijk, of juist krasvrije modellen. In beginsel bestaan de vloeren uit een zogenoemde rug, bedrukte filmlaag en een toplaag. Bestaande uit aardolie en zout is dit een sterk product dat jaren meegaat. Verder is het makkelijk te recyclen en ook zeer makkelijk in gebruik. Dit is een van de grootste redenen waarom pvc vloeren de voorkeur genieten boven bijvoorbeeld plavuizen.  

Pvc vloeren worden gemakkelijk gelegd 

Pvc vloeren, ook wel vinyl genoemd, kunnen op verschillende manieren worden gelegd. Het makkelijkst is een kliksysteem waarbij de verschillende onderdelen zoals de naam al zegt, gemakkelijk in elkaar worden geklikt. Voordeel is dat dit erg snel gaat en ook door de minder begaafde vakman kan dit worden gedaan. Pvc vloeren lijmen is echter een heel ander verhaal en voor een perfect resultaat moet dit dan ook worden gedaan door de betere en meer ervaren klusser. De gemiddelde tijd voor het leggen van zo’n vloer in een woonkamer is twee dagen, al kan dit natuurlijk variëren naarmate het oppervlak groter is. Ook heeft het aantal mensen dat de vloer komt leggen natuurlijk invloed op de tijdsduur van de klus.  

Als laatst is het nog handig om aan te geven dat je je goed moet laten inlichten over de verschillende materialen. Zo is de toplaag bij vloeren in een woonkamer dikker dan die in bijvoorbeeld een slaapkamer omdat hier meer op wordt gelopen. Ook zijn er tal van prijsklassen waarin je je goed moet verdiepen. Maar één ding is zeker, er bestaan zo ontzettend veel soorten pvc vloeren dat er voor ieder persoon en ieder soort huis wel een geschikt model te vinden is.

Aanbevolen

Meer van dit