Schoonmaak uitbesteden is efficiënter dan het zelf doen

Must Try

De schoonmaak uitbesteden is voor de meeste bedrijven verreweg de beste optie. Professionele schoonmaakbedrijven kunnen namelijk veel sneller en efficiënter schoonmaken. En jij hebt bij je bedrijf waarschijnlijk wel iets beters te doen dan schoonmakers te bellen en sollicitatiegesprekken te houden. Bovendien zul je ook zelf verantwoordelijk zijn voor het rooster van de schoonmakers. En ook wanneer er iemand ziek is, zul je zelf een vervanger moeten vinden. Dit kost allemaal erg veel tijd en energie. En daar komt nog bij dat je waarschijnlijk helemaal niet goedkoper uit bent.

Goedkoper uit dankzij het uitbesteden van de schoonmaak

Het inhuren van je eigen personeel om een pand schoon te maken kost veel tijd. Bovendien ben je helemaal niet goedkoper uit. Dat komt in de eerste plaats omdat jij of een van je collega’s tijd kwijt is met het inhuren en inplannen van schoonmaakmedewerkers. Grote schoonmaakbedrijven maken veel panden in hetzelfde gebied schoon. Dat leidt er automatisch toe dat ze dit goedkoper kunnen doen dan kleine bedrijfjes of zelfstandigen.
Schoonmaak uitbesteden

De kans op uitval is veel kleiner

Als je zelf schoonmakers inhuurt dan is de kans veel groter dat je tegen problemen aanloopt. Wanneer iemand ziek is, dan zul je zelf op zoek moeten naar een vervanger. En als je een klein bedrijf hebt ingehuurd, dan al daar geen personeel over zijn. Je zult dus ergens anders een schoonmaker vandaan moeten halen. En op korte termijn is dat beslist niet eenvoudig. Grote schoonmaakbedrijven hebben veel medewerkers in dienst. Het uitvallen van een daarvan kan vaak eenvoudig opgevangen worden. Jij zult daar zelf niet eens wat van merken. Er komt gewoon een andere professionele schoonmaker langs dan die op het rooster van het schoonmaakbedrijf stond.

Altijd een schone en verzorgde werkplek

Een verzorgde plek om te werken is belangrijk als je wilt dat je bedrijf goed draait. Het is natuurlijk prettig voor de medewerkers. Daarnaast zijn er ook hygiënische voorschriften waar je rekening mee moet houden. Helemaal de keuken en de sanitaire voorzieningen moeten altijd goed gereinigd worden. Bij veel bedrijven komen ook klanten langs. En een goed verzorgde en schone werkplek geeft een professioneel en betrouwbaar signaal af.

Aanbevolen

Meer van dit