Home Tuin Vergeet de verlichting in de tuin niet!

Vergeet de verlichting in de tuin niet!

0
Vergeet de verlichting in de tuin niet!

Het lijkt in ons land wel steeds warmer te worden. Dat maakt dat we relatief steeds meer tijd doorbrengen in de tuin. Om die reden wordt de tuin dan ook steeds belangrijker en echt een verlengstuk van ons huis. Vergeet bij het inrichten van de tuin zeker de tuinverlichting schutting niet. Wat ook al niet misstaat is een grondspot. Wat betreft buitenverlichting wordt ook steeds meer mogelijk en kun je het in je tuin steeds gezelliger en sfeervoller maken. 

We kunnen in de tuin al lang niet meer zonder overkapping en goede verlichting

Als we echt iets leuks willen maken van de tuin, dan kun je tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder een overkapping. Kies je voor een overkapping namelijk, dan kun je nog vele langer genieten van de zomeravonden. Bovendien hoef je niet bij elke regendruppel de boel op te ruimen en naar binnen te rennen. Wat betreft de overkapping is erg veel mogelijk.  Je kunt als het ware je huis verlengen en inrichten en in dezelfde sfeer brengen. Vergeet dan zeker de verlichting niet. Het maakt het lezen van een goed boek onder de overkapping namelijk prima mogelijk. Verlichting werkt bovendien sfeerverhogend iets dat overigens voor heel de tuin het geval is.

Met een grondspot kun je bepaalde elementen in de tuin uitlichten

Natuurlijk besteed je ook aandacht aan de rest van de tuin, die immers niet ophoudt bij de overkapping. Wil je voldoende privacy, dan is een schutting een eerste vereiste. Door de schutting mooi te verlichten creëer je een heel bijzonder en sfeervol geheel. Datzelfde geldt als je kiest voor een grondspot. Met een spot kun je bepaalde elementen in de tuin bovendien op meer dan mooie wijze uitlichten. Denk bijvoorbeeld aan een vijver of een bijzondere plant. 

Ook veel beter voor de veiligheid

Natuurlijk heeft verlichting meer waarde dan alleen het creëren van een leuke sfeer. Wat dacht je van bijvoorbeeld de veiligheid. Als je in de avonduren toch nog even naar buiten moet of terugkomt na een uitje is het wel zo handig dat de tuin goed verlicht is. Probeer anders de sleutel, maar eens goed in het slot te krijgen. Door goede verlichting voorkom je in elk geval nare ongelukken die in het donker zomaar kunnen gebruiken. Het is om genoemde redenen belangrijk om toch voldoende aandacht te besteden aan de verlichting in de tuin. En schrale troost is dat je wat betreft de verlichting in de tuin voldoende te kiezen is.