Het voorjaar is de tijd voor tuinieren

Must Try

Het voorjaar is weer aangebroken. De temperaturen lopen langzaam maar zeker op en de bloemetjes beginnen voorzichtig te bloeien. Ook in je tuin komt er steeds wat meer leven. Het voorjaar is dan ook de perfecte tijd om je tuin eens onder handen te nemen. De temperatuur is nu perfect om hard aan de slag te gaan. En als je nu aan je tuin werkt, kun je er straks in de zomer heerlijk van genieten! In deze blog geef ik een goed plan van aanpak om je tuintje op te knappen.

Bereid je voor op het harde werk

Tuinieren klinkt erg leuk en gezellig, maar het is nog best zwaar werken. Zeker op een zonnige dag zal het zweet wel op je voorhoofd staan. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je hierop voor te bereiden. Mijn eerste tip is om het juiste gereedschap aan te schaffen. Denk van te voren na over wat je nodig hebt en haal deze tools in huis. Goed gereedschap is het halve werk. De tweede tip die ik kan meegeven is om je goed te kleden. Kleed je niet te warm aan, want heet krijg je het zeker. Draag bijvoorbeeld een luchtige korte broek, zoals een bermuda. Heb je dit niet in huis? Kijk op internet even naar “Bermuda heren” en schaf er eentje aan. Ook voor de zomer is dit een heerlijk kledingstuk!

Ga aan de slag

Als je alles hebt voorbereid, is het tijd om aan het werk te gaan. Zet een muziekje op in de tuin en ga aan de slag. Belangrijk is: Doe rustig aan. Ga niet als een gek aan de slag. Want geloof mij, binnen een paar uur ben je doodop. Neem regelmatig een pauze en vergeet ook vooral geen water te drinken. En mocht de zon doorbreken, smeer je dan goed in! De lentezon kan nog verraderlijker zijn dan je denkt.

Decoratie doet wonderen

Je kan je struiken nog zo mooi snoeien en zo grondig het onkruid verwijderen, een saaie tuin wordt hier niet minder saai van. Denk er daarom ook aan om wat decoratieve items in je tuin te plaatsen. Denk aan leuke stoeltjes, sfeervolle lampjes of andere tuinartikelen. Neems eens een kijkje in de tuinwinkel om te zien hoe eindeloos de mogelijkheden zijn. Andere leuke ideeën voor een vrolijkere tuin zijn het planten van bloemetjes of het ophangen van een vogelhuisje. Wie weten legt er een vogeltje in mei wel een ei in jouw tuin!

Aanbevolen

Meer van dit