Waarom goede hondenvoeding erg belangrijk is

Must Try

De trouwste vriend van de mensheid is zonder twijfel de hond. Honden zijn lieve, zachtaardige dieren die wij mensen eigenlijk niet eens echt verdienen. Daarom is het wel zo eerlijk dat jij goed voor je hond zorgt. Dit kun je op verschillende manieren doen. Persoonlijk vind ik goede hondenvoeding en verzorging erg belangrijk. Mijn hond is namelijk allergisch voor bepaald hondenbrokken. Uiteindelijk ben ik van de goedkopere hondenvoeding overgestapt op een hoog aangeschreven merk, namelijk Royal Canin. Toen ik ontdekte dat mijn hond een allergie had, ben ik mezelf gaan verdiepen in het belang van goede hondenvoeding. Die kennis deel ik natuurlijk graag met andere hondeneigenaren en liefhebbers. Daarom ga ik jou haarfijn uitleggen waarom goede hondenvoeding erg belangrijk is.

Wisselende samenstelling en kwaliteit

De eerste illusie die ik de wereld uit wil helpen is dat alle hondenvoer hetzelfde is. Dat is dus echt niet waar. De hondenvoeding die je bijvoorbeeld in de supermarkt kunt kopen is altijd van mindere kwaliteit. Er wordt namelijk veel minder onderzoek gedaan naar dit soort voer. Bovendien bevatten deze brokken regelmatige goedkope ingrediënten. Wanneer je wat duurder voer aanschaft, dan weet je zeker dat je hondenvoeding van enige kwaliteit in huis haalt. Dit kan je ook merken aan jouw trouwe viervoeter. Wanneer het voer van slechte kwaliteit is, dan zie je dat aan de ontlasting van jouw hond. Bij goede hondenvoeding is de poep vast en stevig. Je merkt het ook doordat je hond minder vaak hoeft te poepen.

Allergische reactie op vulmiddelen

Uiteraard kan slechte voeding een veel schadelijker effect hebben op je huisdier. Het kan voorkomen dat een hond allergisch is voor allerlei vulmiddelen. Dat was ook het probleem waar ik zelf tegenaan liep. Mijn hond kreeg ineens vreemde huidproblemen. Ik kon zelf niet zo goed de oorzaak aanwijzen. Totdat ik naar de dierenarts ging. Hij vertelde mij dat mijn maatje allergisch was voor bepaald voedsel. De oplossing? Hypoallergeen hondenvoer. Dat klinkt dramatischer dan het is. Ook hypoallergeen hondenvoer kun je eenvoudig kopen in de dierenspeciaalzaken. Royal Canin is een erg bekend voorbeeld van hypoallergeen hondenvoeding.

Royal Canin als de oplossing

Het merk Royal Canin is ontstaan, omdat de Franse dierenarts Jean Cathary iets wilde doen voor alle honden die een allergische reactie hadden op slechte brokken. Daar is het echter niet bij gebleven. Royal Canin heeft inmiddels een zeer groot aanbod hondenvoeding. Hierdoor kun je de hondenbrokken vinden die volledig afgestemd zijn om jouw hond. Elke variant is gemaakt van de beste ingrediënten. Goede hondenvoeding is ontzettend belangrijk. Voorkom ook huidproblemen en darmklachten bij jouw trouwe viervoeter. Royal Canin is de oplossing!

Aanbevolen

Meer van dit