Home Thuis Rubberboot kopen; waar let ik op?

Rubberboot kopen; waar let ik op?

0
Rubberboot kopen; waar let ik op?

Een Rubberboot Kopen? Rubberboten zijn leuk voor op vakantie maar ook handig om mee te nemen achter de boot. Het voordeel van een opblaasbare boot is dat deze eenvoudig mee te nemen is in een tas en hierdoor bijvoorbeeld opgeborgen kan worden in bijvoorbeeld de caravan. Ook kan een rubberboot gebruikt worden als bijboot bij een motorboot of zeilboot. Hieronder geven wij u graag enkele handige tips over een Rubberboot Kopen.

Rubberboot Kopen

Wanneer u een Rubberboot kopen gaat is het belangrijk dat u let op een aantal zaken. De dikte van het PVC en de manier van fabriceren maken een enorm verschil in levensduur. Ook zit er verschil in de afkomst van het PVC. Koreaanse PVC is aanzienlijk beter dan Chinese PVC. Ongeacht het type PVC is het belangrijk dat u de boot voorziet van een afdekzeil om het materiaal van de Rubberboot te beschermen tegen UV-straling. Een te lange blootstelling aan de zon zonder koeling kan ervoor zorgen dat de lijmnaden uitharden.

Welke Rubberboot Kopen

De lichtste variant van een Opblaasboot is een Airdeck. Dit is een opblaasbare bodem die samen met de boot als één geheel kan worden opgeblazen. Een Airdeck wordt vaak gebruikt als bijboot bij een grote zeilboot. Een Rubberboot Kopen voor achter huis? Dan is een RIB Boot een goede keuze. Een RIB Boot heeft een polyester romp wat zorgt voor stabiele vaareigenschappen. Het meest verkochte opvouwbare model is de uitvoering met aluminium vloerdelen. Aluminium heeft als voordeel dat het sterk en robuust is voor een lange levensduur.

Rubberboot Kopen met Motor

Om met een Rubberboot te kunnen varen is naast een Rubberboot Kopen ook een motor nodig. Hierbij kunt u kiezen uit een benzine buitenboordmotor of elektrische buitenboordmotor. In enkele vaargebieden is het alleen nog toegestaan om elektrisch te varen. Kijk dus goed naar het gebied waar u wilt gaan varen voordat u een motor aanschaft. Een buitenboordmotor voor een Rubberboot is verkrijgbaar van 2.5 t/m 25 pk.
Wanneer de boot met motor combinatie sneller gaat dan 20 km/h is er een vaarbewijs nodig om te mogen varen. Vaak is een 4 pk de juiste motor om zonder vaarbewijs te kunnen varen. Omdat boven 20 km/h de Rubberboot als snelle motorboot wordt gezien is het verplicht om een brandblusser en zwemvest voor elke opvarende aan boord te hebben. Ook dient de boot een registratie te hebben.