Waarom EPDM kopen?

Must Try

Waarom EPDM kopen? Als je jouw woning aan het opknappen bent, is de kans groot dat je de dakbedekking ook moet vervangen. Afdekmateriaal voor het dak is in verschillende soorten verkrijgbaar en iedere soort heeft zijn voor- en nadelen. Anno 2022 is EPDM steeds populairder en kiezen mensen vaak voor dit materiaal. Het is een rubber folie en het perfecte materiaal voor een plat dak. Vaak wordt het gebruikt voor een plat dak, maar het is ook mogelijk bij andere daken. Dakrenovatie is ook iets voor EPDM materiaal voor gebruikt wordt en kan vaak over jouw bestaand dakbedekking geplaatst worden. Daarnaast zitten er nog veel meer voordelen aan het gebruik van EPDM voor op het dak. Wat zijn deze voordelen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordelen EPDM

EPDM is een afkorting voor ethyleen Propyleen Dieën Monomeer en het is een synthetisch rubber. Zo staat dit rubber bekend om de geweldige eigenschappen en is het ideaal om te gebruiken als dakfolie. Het is namelijk heel erg sterk en heeft een goede waterdichtheid en daarnaast is het ook nog eens zeer flexibel. Het plaatsen van het EPDM dakfolie is super eenvoudig en hiervoor hoef je niemand in te schakelen. Je kunt het namelijk prima zelf doen met EPDM contactlijm, maar hoe gaat dit? Je krijgt het EPDM dakfolie vaak op maat geleverd en je hoeft dit alleen maar op het dak te lijmen. Ook is EPDM naadloos en brengt dit andere voordelen met zich mee. Het krijgt hierdoor een langere levensduur en dit maakt EPDM dakfolie duurzaam. Daarnaast is het volledig recyclebaar en betekent dit dat het ook milieuvriendelijk is. Veel mensen willen tegenwoordig ook een groendak, maar hier is wel een goede ondergrond voor nodig. EPDM dakfolie is hiervoor uitermate geschikt en kan goed gebruikt worden voor groendaken.

Waar koop je EPDM?

Als je zelf EPDM dakfolie wilt plaatsen op je dak heb je meerdere spullen nodig. Op het internet zijn er veel aanbieders die EPDM aanbieden. Je moet het juiste EPDM materiaal bestellen en dit vaak op maat. Op deze manier hoef je niet meer alles op maat te maken en dit is een groot voordeel. De EPDM contactlijm kun je vaak ook op de website van de aanbieder kopen. Let wel op, want de contactlijm moet van een hoge kwaliteit zijn, anders blijft het niet goed plakken.

 

Aanbevolen

Meer van dit