Waarom jij een onesie moet kopen

Must Try

Ze zijn helemaal in: onesies. Sowieso heb je onesies wel eens langs zien komen in de winkels of online, als je ze al niet bij vrienden en familie hebt gezien. Ze zijn namelijk overal te vinden! Er zijn genoeg redenen om een onesie in huis te halen. Wil je weten wat deze zijn? Dan is deze blog de perfecte plek voor jou.

Wat is een onesie?

Een onesie is een huispak, bestaand uit één volledig deel. Daarom wordt een onesie wel een jumpsuit genoemd. Er bestaan veel verschillende onesies. Deze verschillen zowel opdruk als in vorm. Er zijn bijvoorbeeld onesies met een capuchon of met voeten eraan. Natuurlijk bestaan er ook pakken zonder één van deze dingen of met juist maar één extraatje. De opdrukken bij onesies zijn daarnaast heel verschillend. Er bestaan onesies in de vorm van dieren, superhelden of hele outfits, zoals een leuk kerstpak. Onesies zijn uiteraard ook te vinden in rustigere, effen kleuren, voor iedereen die het niet zo heeft met drukke prints.

Het pak is bedoeld voor alle leeftijden en alle seksen. Er bestaan wel onesie jongen die een iets typischere mannelijker print heeft en onesie meisje die juist iets meer gericht zijn op dames. Eigenlijk maakt dat niet zo uit, want de pasvorm is vrijwel hetzelfde voor iedereen.

Geschiedenis van de onesie

De onesie begon niet als een pak voor alle leeftijden, maar als een pak voor baby’s. Er waren knoopjes te vinden bij het kruis, zodat verschonen makkelijker gedaan kon worden. Omdat het één pak was, was er geen kans dat baby’s en kleine kinderen hun kleren uit konden trekken. Hierdoor waren zij dus altijd lekker warm. Over de jaren heen is de onesie populairder geworden bij oudere kinderen en volwassenen. Nu is het vrijwel overal te vinden, met zoveel verschillende printjes dat iedereen er wel één leuk moet vinden.

Redenen om onesies te dragen

En dan nu de redenen om een onesie te dragen! Allereerst zijn onesies erg comfortabel. Bijna elke onesie is gemaakt van fleece, waardoor het pak erg warm en zacht is. Het is dus een heerlijk kledingstuk om lekker in te loungen of om in te slapen. Gelukkig zijn dit niet de enige twee tijden dat onesies gedragen kunnen worden. Steeds vaker dragen mensen de onesie ook buiten de deur. Meestal is dit bij carnaval, maar dat is niet altijd zo.

Onesies zijn uniseks, zoals eerder genoemd. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het feit dat de pasvorm van een onesie vrij losjes is. Maten maken daardoor dus minder uit! Zo zit een onesie altijd comfortabel om je heen.

Een onesie zorgt ervoor dat er niet over outfits nagedacht hoeven te worden. Je steekt de benen waar ze moeten en trekt de rits omhoog en de hele outfit is aangetrokken. Lekker snel toch!

Als laatst zijn onesies vrij goedkoop. Natuurlijk zijn er duurdere te vinden, maar het grootste gedeelte van de onesies op de markt zijn goed betaalbaar en gaan dan lang mee. Zeker een investering voor de hoeveelheid dat het gedragen kan worden.

Aanbevolen

Meer van dit